Tekst gebruiken?

Steeds vaker krijg ik de vraag of één van mijn gedichten of quotes gedeeld mag worden op social media, een bedrijfspagina, lezing, trouw-, rouw- of bedankkaart, etc. Dat mijn teksten raken en delenswaardig worden gevonden, vind ik bijzonder en een hele eer! En ik waardeer het dat mensen eerst netjes om toestemming vragen. Sterker nog: dat is ook de bedoeling.

Op alle gedichten en quotes is copyright van toepassing: op basis van de auteurswet ligt het recht om iemands creatieve werk openbaar te maken of te delen automatisch bij de maker of rechthebbende.

Hoe ga ik hiermee om?

Wil je één van mijn teksten zakelijk gebruiken (als bedrijf; stichting; ZZP-er, etc.)? Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • I.v.m. copyright is toestemming vereist. Mail je vraag aan info@samegeek.nl. De toestemming zal o.a. afhangen van de aard van je bedrijf en hoe je de tekst wilt gaan inzetten.
  • Zakelijk gebruik van teksten is tegen betaling. De kosten hiervoor bedragen €40,- per te gebruiken quote of gedicht, na toestemming te betalen via deze link.
  • Gebruik altijd bronvermelding: ‘Geke Maes-van Buiten’ onder de tekst. Houd bij voorkeur de originele tekst en opmaak aan of neem contact op voor overleg. Uiteraard kan ik je de tekst of afbeelding toesturen.

Wil je als (privé)persoon één van mijn teksten delen? Hierbij mijn toestemming! Een paar voorwaarden:

  • Voor delen met vrienden en familie of op je persoonlijke social media, gebruik altijd bronvermelding en houd bij voorkeur de originele tekst en opmaak aan. Deel je de originele afbeelding, dan zit je altijd goed.
  • Voor breder privé gebruik van één van mijn teksten (als tatoeage, op een trouw- of rouwkaart, etc.), waardeer ik het zeer als je me hiervan op de hoogte brengt en een bijdrage doet via deze link.

Overige opties:

  • Wenskaarten zoals in de webwinkel zijn ook op maat te bestellen voor je klanten, cliënten of netwerkcontacten. Bijvoorbeeld met mijn tekst voorop en een persoonlijke tekst en/of logo achterop.
  • Andere ideeën of vragen? Neem gerust contact op!
  • I.v.m. ziekte schrijf ik helaas geen gedichten op maat meer.