Nieuws

7 januari – Alle Monden Dichterswinterzwerftocht in Zwolle

Op zaterdag 7 januari van 11:00 tot 15:30 uur organiseer ik opnieuw een Dichterszwerftocht, ditmaal in Zwolle.

In een kleine groep wandelen we 8 à 10 kilometer door het centrum. Een leuke manier om de stad én nieuwe mensen te leren kennen. Onderweg warmen we ons op aan een kop soep en gaan we spelen met taal, aan de hand van schrijfoefeningen en geïnspireerd door de omgeving.

Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben, iedereen is van harte welkom.

Je bijdrage:

  • €17,50 voor de wandeling incl. schrijfoefeningen, een kop koffie/thee, een kom soep, en 5 Same Geek wenskaarten óf een poëziemok naar keuze, of:
  • €12,00 voor de wandeling incl. schrijfoefeningen, een kop koffie/thee en een kom soep.

Meld je aan via https://www.allemonden.nl/zwerftocht/
Een week van tevoren ontvang je de verdere informatie.


23 april 2022 – Sfeerimpressie Alle Monden Dichterswerftocht Meppel


23 april 2022 – Alle Monden Dichterswerftocht in Meppel

Wandel- en taalliefhebbers opgelet: Op zaterdag 23 april van 10:30 tot 15:00 uur organiseer ik in samenwerking met Inspiratiecollectief Alle Monden een dichterszwerftocht in Meppel. In een kleine groep (+- 12 personen) zullen we een wandeling van zo’n 8 à 10 kilometer maken. We starten met koffie/thee en wat lekkers en onderweg gaan we spelen met taal aan de hand van een paar vrijblijvende schrijfoefeningen. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben, iedereen die ‘iets’ met wandelen en taal heeft is van harte welkom.

Je bijdrage bedraagt €17,50 voor de route met schrijfoefeningen, koffie/thee met wat lekkers, en 5 Same Geek wenskaarten naar keuze. Wanneer de kosten een drempel voor je zijn, vergeet de voorgaande zin dan weer, en kom gewoon gezellig meewandelen. Meld je aan via https://www.allemonden.nl/zwerftocht/ en zet je wandelschoenen alvast klaar! Tegen die tijd ontvang je dan verdere informatie, zoals waar we om 10:30 uur verzamelen. Vol=vol!

N.B. Aansluitend aan de dichterszwerftocht is er, voor wie wil, gelegenheid om de boekpresentatie/expo van de Meppeler Reinier van Delden bij te wonen.


7 maart 2022 – In de liveshow van Giro555

Als Instadichterscommunity hebben we een poging gedaan om woorden te geven aan de oorlog in Oekraïne. @ManonvanderKnaap.gedichten heeft de hashtag #InstapoëzievoorOekraïne in het leven geroepen en een donatielink aangemaakt: inactievoorgiro555.nl. @Buikvolvlinders en Inspiratiecollectief @AlleMonden hebben fantastisch werk gedaan o.a. met het delen van alle bijdragen. Door 137 dichters zijn ruim 200 gedichtjes geschreven, en is in totaal €3000,- opgehaald voor giro555.nl. Met Manon en @Krijgerij mocht ik aanwezig zijn in de studio, en heb ik mijn gedichtje mogen voordragen. Een heel bijzondere ervaring. Wat was het een indrukwekkende avond. Dankjulliewel voor alle hartverwarmende reacties. En natuurlijk voor alle gulle giften! Klik hier om het televisiefragment terug te zien.


28 januari 2022 – Op de longlist voor de AMAI Award 2022!

De vakjury van de Alle Monden Instagram Award (AMAI) heeft uit ruim 1.900 inzendingen een longlist samengesteld, bestaande uit 50 gedichten, 25 spoken words en 25 quotes. Ik ben super trots dat één van mijn korte gedichten de longlist heeft gehaald! Zie: https://www.amaiaward.nl/longlist-amai2022/


31 oktober 2021 – Ik ook. Altijd.

Ik ook. Altijd. De Zelfliefdebundel is uit! Een bijzonder samenwerkingsproject van 77 dichters op Instagram, op initiatief van Annette van Rijn. Te bestellen via schrijfvanvijf@yahoo.com voor €14,95 + verzendkosten.


19 april 2021 – Meppeler Courant
“Geke Maes wint publieksprijs AMAI Award


17 april 2021 – Winaar AMAI Publieksprijs Quote 2021

Ik ben de trotse winnaar geworden van de AMAI Publieksprijs Quote 2021! Lieve mensen, enorm bedankt voor jullie stemmen!

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van dichters op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En vervolgens is op mijn quote het meest gestemd door het publiek! In 2020 beginnen met schrijven en dan in hetzelfde jaar nog deze erkenning krijgen, is een geweldige eer.

De uitreiking vond plaats in theater de Franse School in Culemborg. Het oorspronkelijke idee van de organisatoren van Alle Monden was om er een gezellig Insta-dichtersbal van te maken. Maar door de maatregelen werd het een livestream. Er was een mooi programma samengesteld met voordrachten van dichters en spoken word artiesten. En natuurlijk de uitreikingen! Ook al was het een kleinschalige setting, het was een feestelijk en gezellig samenzijn.

Als winnaars waren we vooraf ingelicht zodat we aanwezig konden zijn, dus het verrassingsmoment had ik al een week eerder, al moest ik het nog even geheim houden. Ik loop dan ook al een week met een grote smile op mijn hoofd rond. En nu kan ik nagenieten met een prachtige award en een mooi poëziepakket van Uitgeverij Palmslag.

De uitreiking van de AMAI Awards is terug te zien via amaiaward.nl

Foto: Ilse van de Rakt

Foto: Ilse van de Rakt

17 februari 2021 – Meppeler Courant en Dagblad van het Noorden
“Drie dichters uit Meppel genomineerd voor award

Meppeler Courant 17-02-2021

Klik hier voor het hele artikel in de Meppeler Courant. Klik hier voor het hele artikel in het Dagblad van het Noorden.


10 februari 2021 – Twee van mijn teksten genomineerd voor de AMAI Award 2021!

Certificaat Nominatie AMAI 2021 beste quote

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van een dichter op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En twee van mijn quotes zijn geselecteerd!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je je stem wilt uitbrengen. Dit kan door naar http://www.amaiaward.nl/longlist/ te gaan en te klikken op ‘stemformulier AMAI 2021′. Eerst kom je bij de gedichten waaruit je er 3 kunt kiezen. Dan kom je bij de quotes: quote 1 en 5 zijn van mij. Bij stap 3 kun je op een account stemmen. Stemmen kan t/m 31 maart. Op 17 april vindt de uitreiking plaats.