Nieuws

28 oktober 2023 – De bundel is klaar!

10 weken na het delen van mijn hartenwens om een eigen dichtbundel uit te brengen, had ik deze vandaag in handen. Hoe geweldig is dat!

Dit met de geweldige hulp van Inspiratiecollectief Alle Monden, een enorm aantal crowdfunders, en vele anderen die hun steentje hebben bijgedragen in de vorm van redactie, vormgeving, etc.

Wichard (@Krijgerij) haalde de tientallen dozen op bij Jitske van Uitgeverij Elikser in Leeuwarden en bracht deze vervolgens naar Meppel. En wauw, wat is het een prachtig boek geworden! Ik ben enorm blij en dankbaar!

Vanaf 5 november is de bundel verkrijgbaar. Bestellen kan alvast.


21 oktober 2023 – Stichting No Guts No Glory

Stichting No Guts No Glory (NGNG) maakt bijzondere muzikale belevenissen mogelijk voor mensen met kanker en hun naasten. Omdat ze geloven in de kracht van muziek. Tijdens mijn bundellancering op 5 november, wordt door hen een muzikale wens van mij vervuld. Hoe tof is dat?!

Wil je de stichting steunen om dit voor meer mensen mogelijk te maken? Je kunt een donatie doen via https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/. Vermeld ‘Geke’ in de beschrijving, zodat zij weten waar de donatie vandaan komt.

Daarnaast wil ik zelf ook mijn steentje bijdragen. Bestel je tussen 21 oktober en 5 november wenskaarten bij mij, dan gaat 50% van de opbrengst naar NGNG. Dit geldt ook voor de wenskaarten die verkocht worden tijdens de bundellancering op 5 november.


12 oktober 2023 – Uitnodiging bundelpresentatie op zondag 5 november

Op 5 november komt mijn bundel uit!


26 augustus 2023 – Alle Monden Dichtersvaartocht in de Weerribben

De dichtersvaartocht was door mijn ziekte bijna in het water gevallen. Maar gelukkig hebben mijn lieve schrijfvrienden van Alle Monden de organisatie opgepakt en hebben we een heerlijke dag op het water beleefd.


17 augustus 2023 – Van wens naar verwezenlijking – een eigen dichtbundel

Helaas ben ik ziek. Inspiratiecollectief Alle Monden helpt mij bij het realiseren van mijn hartenwens: het uitbrengen van een eigen dichtbundel. Via de crowdfundingsactie kun je alvast je exemplaar bestellen: https://www.allemonden.nl/actie-dichtbundel-geke-maes/ In november 2023 zal de bundel verschijnen.


28 januari 2023 – Op de longlist voor de AMAI Award 2023!

Wauw! Voor de derde keer op rij ben ik genomineerd voor de AMAI Award! Uit 2100 gedichten selecteerde de vakjury er 75 voor de longlist, waaronder mijn gedicht ‘Jas’.

AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote, het beste spoken word en het meest favoriete dichtersaccount op Instagram. De uitreiking vindt plaats op 25 maart 2023 in het Parktheater in Eindhoven tijdens de Avond van AMAI.


7 januari 2023 – Alle Monden Dichterswinterzwerftocht in Zwolle

In samenwerking met Monique Huisman organiseerde ik een Dichterszwerftocht in Zwolle. Met een groep van 7 taalliefhebbers wandelden we door het centrum van de Hanzestad. Monique gaf ons een rondleiding met interessante verhalen en wetenswaardigheden, en heeft ons gastvrij ontvangen met huisgemaakte soep. Ik had een paar schrijfopdrachten voorbereid, waaruit mooie haiku’s ontstonden over het nieuwe jaar, en personificaties van o.a. draden, bruggen en de ‘Korte Ademhalingsteeg’. Het was een mooie dag!


23 april 2022 – Alle Monden Dichterswerftocht in Meppel

Met een mooie groep van 12 personen maakten we een dichterszwerftocht in Meppel. De wandeling was een fijne combinatie tussen de binnenstad en de natuur van het Reestdal. We startten de dag met koffie en thee met wat lekkers op het terras. Onderweg speelden we met taal en picknickten we in het park en tussen het riet. Er werden mooie teksten geschreven en gedeeld, en we maakten stiftgedichten. Met een paar mensen woonden we aansluitend de boekpresentatie van de Meppeler Reinier van Delden bij. Het was een zonnige dag in een fijne sfeer!


7 maart 2022 – In de liveshow van Giro555

Als Instadichterscommunity hebben we een poging gedaan om woorden te geven aan de oorlog in Oekraïne. @ManonvanderKnaap.gedichten heeft de hashtag #InstapoëzievoorOekraïne in het leven geroepen en een donatielink aangemaakt: inactievoorgiro555.nl. @Buikvolvlinders en Inspiratiecollectief @AlleMonden hebben fantastisch werk gedaan o.a. met het delen van alle bijdragen. Door 137 dichters zijn ruim 200 gedichtjes geschreven, en is in totaal €3000,- opgehaald voor giro555.nl. Met Manon en @Krijgerij mocht ik aanwezig zijn in de studio, en heb ik mijn gedichtje mogen voordragen. Een heel bijzondere ervaring. Wat was het een indrukwekkende avond. Dankjulliewel voor alle hartverwarmende reacties. En natuurlijk voor alle gulle giften! Klik hier om het televisiefragment terug te zien.

Instapoëzie voor Oekraïne

28 januari 2022 – Op de longlist voor de AMAI Award 2022!

De vakjury van de Alle Monden Instagram Award (AMAI) heeft uit ruim 1.900 inzendingen een longlist samengesteld, bestaande uit 50 gedichten, 25 spoken words en 25 quotes. Ik ben super trots dat één van mijn korte gedichten de longlist heeft gehaald!
Zie: https://www.amaiaward.nl/longlist-amai2022/


31 oktober 2021 – Ik ook. Altijd.

Ik ook. Altijd. De Zelfliefdebundel is uit. Een samenwerkingsproject van 77 dichters op Instagram, op initiatief van Annette van Rijn. Te bestellen via schrijfvanvijf@yahoo.com voor €14,95 + verzendkosten.


19 april 2021 – Meppeler Courant
“Geke Maes wint publieksprijs AMAI Award


17 april 2021 – Winaar AMAI Publieksprijs Quote 2021

Ik ben de trotse winnaar geworden van de AMAI Publieksprijs Quote 2021! Lieve mensen, enorm bedankt voor jullie stemmen!

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van dichters op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En vervolgens is op mijn quote het meest gestemd door het publiek! In 2020 beginnen met schrijven en dan in hetzelfde jaar nog deze erkenning krijgen, is een geweldige eer.

De uitreiking vond plaats in theater de Franse School in Culemborg. Het oorspronkelijke idee van de organisatoren van Alle Monden was om er een gezellig Insta-dichtersbal van te maken. Maar door de maatregelen werd het een livestream. Er was een mooi programma samengesteld met voordrachten van dichters en spoken word artiesten. En natuurlijk de uitreikingen! Ook al was het een kleinschalige setting, het was een feestelijk en gezellig samenzijn.

Als winnaars waren we vooraf ingelicht zodat we aanwezig konden zijn, dus het verrassingsmoment had ik al een week eerder, al moest ik het nog even geheim houden. Ik loop dan ook al een week met een grote smile op mijn hoofd rond. En nu kan ik nagenieten met een prachtige award en een mooi poëziepakket van Uitgeverij Palmslag.

Foto’s: Ilse van de Rakt

17 februari 2021 – Meppeler Courant en Dagblad van het Noorden
“Drie dichters uit Meppel genomineerd voor award

Meppeler Courant 17-02-2021

Klik hier voor het hele artikel in de Meppeler Courant. Klik hier voor het hele artikel in het Dagblad van het Noorden.


10 februari 2021 – Twee van mijn teksten genomineerd voor de AMAI Award 2021!

Certificaat Nominatie AMAI 2021 beste quote

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van een dichter op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En twee van mijn quotes zijn geselecteerd!