19 april 2021 – Meppeler Courant
“Geke Maes wint publieksprijs AMAI Award


17 april 2021 – Winaar AMAI Publieksprijs Quote 2021

Ik ben de trotse winnaar geworden van de AMAI Publieksprijs Quote 2021! Lieve mensen, enorm bedankt voor jullie stemmen!

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van dichters op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En vervolgens is op mijn quote het meest gestemd door het publiek! In 2020 beginnen met schrijven en dan in hetzelfde jaar nog deze erkenning krijgen, is een geweldige eer.

De uitreiking vond plaats in theater de Franse School in Culemborg. Het oorspronkelijke idee van de organisatoren van Alle Monden was om er een gezellig Insta-dichtersbal van te maken. Maar door de maatregelen werd het een livestream. Er was een mooi programma samengesteld met voordrachten van dichters en spoken word artiesten. En natuurlijk de uitreikingen! Ook al was het een kleinschalige setting, het was een feestelijk en gezellig samenzijn.

Als winnaars waren we vooraf ingelicht zodat we aanwezig konden zijn, dus het verrassingsmoment had ik al een week eerder, al moest ik het nog even geheim houden. Ik loop dan ook al een week met een grote smile op mijn hoofd rond. En nu kan ik nagenieten met een prachtige award en een mooi poëziepakket van Uitgeverij Palmslag.

De uitreiking van de AMAI Awards is terug te zien via amaiaward.nl

Foto: Ilse van de Rakt

Foto: Ilse van de Rakt

17 februari 2021 – Meppeler Courant en Dagblad van het Noorden
“Drie dichters uit Meppel genomineerd voor award

Meppeler Courant 17-02-2021

Klik hier voor het hele artikel in de Meppeler Courant. Klik hier voor het hele artikel in het Dagblad van het Noorden.


10 februari 2021 – Twee van mijn teksten genomineerd voor de AMAI Award 2021!

Certificaat Nominatie AMAI 2021 beste quote

De Alle Monden Award Instagram (AMAI) is een jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van een dichter op Instagram. Uit ruim 2500 inzendingen heeft de vakjury een longlist samengesteld met 50 gedichten en 25 quotes. En twee van mijn quotes zijn geselecteerd!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je je stem wilt uitbrengen. Dit kan door naar http://www.amaiaward.nl/longlist/ te gaan en te klikken op ‘stemformulier AMAI 2021′. Eerst kom je bij de gedichten waaruit je er 3 kunt kiezen. Dan kom je bij de quotes: quote 1 en 5 zijn van mij. Bij stap 3 kun je op een account stemmen. Stemmen kan t/m 31 maart. Op 17 april vindt de uitreiking plaats.